DCS

Data Continuity Services

Samen met onze partners biedt Alkum een continuïteitsoplossing met het oogpunt op veiligheid en beschikbaarheid van data. Of deze data zich nu lokaal, in de Cloud of verspreid over meerdere locaties bevindt, is voor DCS geen belemmering. DCS volgt de data door overal dezelfde graad van bescherming te bieden en past bij ieder type organisatie!

Alkum levert volledige outsourcingsoplossing die worden aangeboden met als primair doel om klanten te ontzorgen. Dat doen we door te ondersteunen met back-up, herstel en Disaster Recovery (DR) strategieën, onze Cloud als replicatiedoel en het leveren van de benodigde lokale resources (hard- en software incl. installatie en configuratie diensten). Geen zorgen meer voor ingewikkelde en tijdrovende proces om back-ups te controleren, herstelacties uit te voeren en tevens na te moeten denken hoe DR processen gedefinieerd moeten worden. 

Datamanagement en archivering

Enorme hoeveelheden data maakt ook het beheren, het efficiënt opslaan en het archiveren steeds belangrijker. Welke data is cruciaal voor de bedrijfsvoering? Welke data wordt het meest geraadpleegd en welke data nauwelijks? En is alles wel eenvoudig terug te vinden? Efficiënt plaatsen van data, zoals het plaatsen van de cruciale data op snelle systemen en minder vaak geraadpleegde data op goedkopere of tragere media, kan een organisatie veel geld besparen terwijl data toch volledig toegankelijk blijft. Daarnaast is het belangrijk privacygevoelige data veilig en vindbaar op te slaan, om te kunnen voldoen aan strenge wet- en regelgeving zoals de AVG, maar ook om deze te beschermen tegen diefstal en andere cybercriminaliteit.

Zijn we klaar voor het datatijdperk?

Vandaag de dag kan cybercriminaliteit leiden tot downtime en dataverlies.

Dit alles speelt zich af in steeds complexer wordende IT-infrastructuren, waarin het beheer steeds meer tijd in beslag neemt, ook als het gaat om dataprotectie en disaster recovery. Om data te beschermen en tegelijkertijd de snelle veranderingen te blijven ondersteunen is een dynamische dataprotectie oplossing nodig die brede ondersteuning van applicaties en systemen combineert met eenvoudig centraal management en efficiënte centrale en decentrale dataopslag.

Bescherming van digitaal bedrijfskapitaal

Nu bedrijven en organisaties volledig afhankelijk zijn van IT-systemen en data in feite het bedrijfskapitaal vormt, zijn hardware problemen, gebruikersfouten en de onveilige cyberwereld een immens risico voor de bedrijfscontinuïteit.

Downtime van cruciale systemen legt de bedrijfsvoering plat en verlies van cruciale data is onacceptabel vanwege omzetverlies, reputatieschade en de strenge wet- en regelgeving rond privacygevoelige data.

In dit datatijdperk wordt beschikbaarheid van data dan ook steeds belangrijker, maar tegelijkertijd ook complexer.

Complexiteit

Ondertussen groeit de hoeveelheid data exponentieel, volgens IDC zelfs met zo’n 61% per jaar, en worden IT-infrastructuren almaar complexer, met steeds meer al dan niet gevirtualiseerde workloads, public Cloud en verschillende typen systemen die elkaar aanvullen.

Consolideren van systemen blijkt niet overal te werken of te lukken, waardoor data verspreid staat over uiteenlopende platformen.

Deze complexiteit leidt tot tijdrovend beheer, vooral als het gaat om data- en opslagbeheer, dataprotectie en disaster recovery. Vaak worden verschillende tools naast elkaar gebruikt en is niet te achterhalen of alles wel voldoende wordt beschermd.

Kwetsbare infrastructuren

Digitale transformatie zorgt voor een enorme groei van het aantal ‘connected’ systemen en gebruikers. De groeiende hoeveelheid data, de spreiding van data over verschillende systemen en steeds meer endpoints maken IT-infrastructuren kwetsbaar, ook in verband met cybercriminaliteit. De snelle opkomst van ransomware aanvallen via phishing, credential theft en social engineering is een steeds groter probleem aan te worden. Niet voor niets blijkt uit de jaarlijkse World Cyber Protection Week Survey, dat bijna 90% van alle IT-managers zich zorgen maakt over cybercriminaliteit. De vraag is niet meer óf, maar wanneer een organisatie slachtoffer wordt. Snel herstel na een cyberaanval is dan ook essentieel voor iedere organisatie.

Dataprotectie

Wordt datamanagement

Waar lang geleden een eenvoudige back-up van data leek te volstaan, stellen moderne, Multi-Cloud omgevingen veel hogere eisen. Daarbij lopen dataprotectie, disaster recovery en het managen van de groeiende hoeveelheid data steeds meer door elkaar.

Back-up en Herstel
De spreiding van data over een groot aantal systemen, endpoints en de Cloud maakt van dataprotectie voor veel organisaties een uitdaging. Bovendien groeit de hoeveelheid data razendsnel en neemt het aandeel ongestructureerde data toe. Deze is lastiger te beheren, wat de situatie alleen maar complexer maakt. Waar staat alle data eigenlijk? Wordt er wel van alle data een back-up gemaakt? Wat gebeurt er met data in de Cloud? En hoeveel systemen voor back-up zijn er in gebruik? Kunnen bestanden, applicaties en systemen eenvoudig worden teruggezet na een incident?

Disaster Recovery
Bovendien is back-up maar één aspect van dataprotectie. Naast de mogelijkheid om data terug te kunnen zetten gaat het vooral om het vermijden van downtime. Bedrijfskritische applicaties die offline zijn kosten bedrijven veel geld en kunnen zelfs fataal worden. Naast back-up en herstel wordt daarom disaster recovery steeds belangrijker: zorgen dat systemen snel weer online komen, dat applicaties weer volledig werken, dat het bedrijf verder kan. Het maximale aantal uren downtime (RTO) en dataverlies (RPO) dienen te worden vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA), waaraan een dataprotectie oplossing moet voldoen. Door de voortdurende datagroei, een toenemend aantal workloads en een steeds grotere afhankelijkheid van IT worden deze SLA’s scherper en complexer. Hoe kan dataprotectie aan deze SLA’s blijven voldoen?

 

 DCS Cloud Protectie

Dataverspreiding & Silo’s

IDC voorspelt dat in 2023 60% van de gegevens zich in de Cloud bevinden

Risico’s zijn hoger

Cybercriminaliteit stijgt met 400%
41% toename van Ransomware

Verhoogde aansprakelijkheid

Uw gegevens = uw verantwoordelijkheid. Bescherm Endpoints + SaaS-apps

Een nieuwe manier om gegevens veilig te stellen en te beheren?

Je hoort het – en beleeft het – elke dag: in de digitale wereld is verandering de enige constante. Nieuwe klantbehoeften, veranderende marktomstandigheden en opkomende omzetmogelijkheden kunnen de winnaars van vandaag veranderen in het “waar zijn ze nu?” Uw bedrijf is afhankelijk van gegevens om aan de top te blijven – en het hangt van u af om die gegevens beschikbaar en gereed voor actie te houden. Elke minuut. Elke dag. Elke keer. 

Maar er is een brutale ironie in de kern van digitale zaken. Dezelfde getransformeerde infrastructuur die uw bedrijf helpt om razendsnel te schalen, draaien en innoveren, maakt het ook steeds moeilijker om gegevens te beschermen. Multi Cloud- en hybride omgevingen kunnen kostbaar en uitdagend zijn om mee te werken, waardoor het moeilijk is om uw gegevens te verplaatsen, beheren en gebruiken.

Hoe gegevensbescherming in de Cloud past in IT-modernisering

Moderniseren, moderniseren, moderniseren – die stem heeft u de hele dag in uw hoofd. Ondertussen weet u dat u iets moet doen aan gegevensbescherming in de Cloud. Er is namelijk een natuurlijke fit tussen de twee initiatieven.

Door back-ups en archieven van tape of schijf naar de Cloud te verplaatsen, kunt u de focus (en het budget) verleggen van het onderhoud van legacy hardware naar inspanningen rond modernisering en transformatie. Tegelijkertijd, terwijl IT-modernisering gegevens naar meer soorten omgevingen verplaatst, helpt Cloud gegevensbescherming te voorkomen dat er verouderde silo’s en processen meegenomen worden – of er zelfs meer gecreëerd worden – naarmate de organisatie verder komt in uw digitale toekomst.

De combinatie van tape of disk naar Cloud heeft veel te bieden. Betere toegang tot kritieke gegevens. Nieuwe technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie die u meer vertrouwen geven in de kwaliteit en beschikbaarheid van uw back-ups. Automatisering die de productiviteit, snelheid en nauwkeurigheid verbetert. Tools om activiteiten te stroomlijnen en de beveiliging te verbeteren, bijvoorbeeld door u te waarschuwen een toepassing of bestandssysteem op Ransomware te controleren als deze plotselinge of abnormale activiteit vertoont.

 

Hardware speciaal ontwikkeld voor DCS

DCS ondersteund een grote variatie aan hardware leveranciers waaronder merken zoals Dell, HP, Nutanix, Cisco etc.

Alkum is zich er echter bewust van dat een back-up en DR-omgeving niet op hetzelfde platform zou moeten draaien als wat er in de productieomgeving wordt gebruikt. Met name veiligheid (firmware injecties en andere mogelijke aanvallen op hardware) ligt hierbij ten grondslag. Alkum heeft daarom hardware beschikbaar die specifiek ingezet wordt voor DCS, hierdoor ontstaat er een scheiding tussen productie en back-up resources niet alleen op software maar ook op de hardware laag.

Door de focus te leggen op de workloads die de hardware dient te kunnen leveren heeft DCS een zeer krachtig platform beschikbaar waarop de dienst volledig tot zijn recht zal komen.

Gecombineerd met replicatie naar meerdere locaties, bescherming van Microsoft Office365, Salesforce en ondersteuning voor vele andere Cloud providers en ons MSP model om de volledige zorgen uit handen van de klant te halen, is DCS in staat om klanten rust te bieden en zich geen zorgen meer te hoeven maken of de data veilig is tegen vele invloeden van binnen- en buitenaf waaronder cyberaanvallen en uitval van volledige locaties. Hierdoor is DCS de meest robuuste, simpelste, veiligste en krachtigste oplossing voor alle back-up en herstel, DR, archiverings-, beschikbaarheids- en veiligheidsuitdagingen.

Contact

Vragen over DCS, onze dienstverlening en/of andere oplossingen? Neem contact met ons op via telefoon of email en wij reageren zo snel mogelijk. Je kan ook het formulier invullen zodat wij contact op kunnen nemen.

+31(0) 85 0653 250

De Vriesstraat 38 | 3261PC | Oud-Beijerland | NL

info@alkum.nl