EXFS Vault

De ultieme veilige back-up omgeving

Ondanks het feit dat cyberbeveiliging bij de meeste bedrijven de hoogste prioriteit heeft, blijven aanvallers door de verdediging heen breken en grote en kleine organisaties teisteren.
De infrastructuur voor gegevensbescherming is vaak de laatste verdedigingslinie, maar ook deze is het doelwit van hackers die begrijpen dat het herstellen van gegevens vanaf een back-up een ransomware-aanval kan verzachten. EXFS Vault als gegevensbeschermingsplatform, dat vanaf de grond is opgebouwd met als kern cyberweerbaarheid, belooft het risico van ransomware te verminderen en kritieke gegevens te beschermen.

In de huidige digitale wereld is het cruciaal om te beschikken over een veilige back-up omgeving. Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar manieren om in te breken en gevoelige data te stelen of te gijzelen voor losgeld. Een enkel zwakke plek in de beveiliging kan desastreuze gevolgen hebben. Daarom is er nu EXFS Vault: de ultieme veilige back-up omgeving.

EXFS Vault Hardware

Hardware modulair ontworpen voor zeer veilige back-up omgevingen met ingebouwde state-of-the-art veiligheidsmaatregelen en snelle (DR) herstelmogelijkheden.

Beveiliging

Uitgerust met beveiligingsmaatregelen zoals o.a. malware bescherming, inbraak preventie, multi-factor authenticatie, Cloud sandboxing (APT), Anti-virus, Botnet detectie zorgen voor een uitermate veilige omgeving.

Modulair design

EXFS Vault is opgebouwd uit nodes die ieder een belangrijke rol spelen in de oplossing. Het minimaal aantal “nodes” is vastgesteld op 4 maar is modulair uit te breiden met o.a. backup, DR,  hypervisor, management en malware scan nodes.

Detectie

Detectie voor ransom- en malware op basis van bestand- folder -volume en volledige VM scanning met verschillende malware scanners. Rapportages zorgen voor een helder overzicht van de data status.

Seperatie

Dubbele air-gap architectuur maakt het zo goed als onmogelijk voor cyber criminelen om binnen te dringen. Air-gaps zijn vanuit ontwerp zowel intern als extern geïntegreerd. Bij het gebruik van Cloud replicatie wordt ook de monitoring hierover uitgevoerd.

Centraal beheer

Het beheer is gebaseerd op de Alkum DCS Cloud, zodat een aanvaller niet in staat is om de kritieke back-up systemen te vernietigen.
EXFS Vault beheer is intern NIET toegestaan. Het beheer wordt uitgevoerd via out-of-band beveiligde VPN-verbindingen met een strikt toegangsbeleid.

Segmentatie

Segmentatie en veiligheidszones maken het zo goed als onmogelijk om het systeem binnen te dringen zonder de juiste controles, authenticatie en locaties en inhoudelijke kennis van het systeem. 

Beschikbaarheid

Virtuele standby’s van alle bedrijf kritische workloads stellen u in staat om zelfs na een cyberaanval door te gaan met uw bedrijf. Automation zorgt voor gecontroleerde volgorde van starten en of testen van de stand-by omgeving.

DCS integratie

Het aansluiten van EXFS Vault op onze DCS dienst is kinderspel. Door de voorbereidingen in EXFS Vault kan het systeem snel worden aangesloten waardoor en nog meer veiligheid wordt geïntroduceerd. Out-Of-Band replicatie zorgt voor een extra Air-Gap en voorkomt het verzenden van replicatie data  over het productienetwerk

Wij bieden EXFS Vault in een variatie van modellen

EXFS Standard

2 Appliances met 4 nodes voor bedrijven die optimaal gebruik willen maken van alle aanwezige veiligheidsmaatregelen. Diaster Recovery is geen onderdeel van het systeem echter kan er wel replicatie via Out-Of-Band connecties worden gerealiseerd.

EXFS Medium

3 Appliances met 6 nodes voor bedrijven die niet alleen optimaal gebruik willen maken van alle veiligheidsmaatregelen maar ook Disaster Recovery mogelijkheden willen gebruiken. Replicatie via Out-Of-Band connecties kan worden aangezet om zo een dual air-gab architectuur te realiseren.

EXFS Large

4 Appliances met 8 nodes voor bedrijven die optimaal gebruik willen maken van alle mogelijkheden die EXFS Vault bevat waaronder Disaster Recovery, management servers, VMWare vCenter, Scan nodes en nog veel meer mogelijkheden.  Replicatie via Out-Of-Band connecties kan worden aangezet om zo een dual air-gab architectuur te realiseren.

Wij bieden EXFS Vault in een variatie van industrieën

EXFS Vault is een oplossing die past bij verschillende industrieën, vooral bij diegenen die werken met gevoelige informatie en documenten die veilig moeten worden opgeslagen en snel moeten worden hersteld. Hier zijn enkele voorbeelden van de industrieën waarin EXFS Vault een waardevolle oplossing kan bieden.

Logistiek

Zorg

Overheid

IT bedrijven

EXFS Vault volgens het NIST-model

Het National Institute of Standards and Technology (NIST) heeft een Cybersecurity Framework ontwikkeld dat organisaties helpt om hun cybersecurity-risico’s te beheren. Een van de belangrijkste elementen van het NIST-framework is het identificeren van gegevens en systemen die moeten worden beschermd en het regelmatig maken van back-ups om ervoor te zorgen dat deze gegevens niet verloren gaan in geval van een cyberaanval of ander incident.

EXFS Vault voldoet aan de volgende belangrijkste kenmerken:

  • Reguliere back-ups: Het maken van regelmatige back-ups is essentieel om ervoor te zorgen dat gegevens niet verloren gaan bij een cyberaanval of ander incident. EXFS Vault zorgt ervoor dat er periodiek, afhankelijk dan data kwalificatie en hierbij behorende RPO’s, data wordt opgeslagen.
  • Encryptie: Het is belangrijk dat de gegevens die worden opgeslagen in de back-up, worden versleuteld om te voorkomen dat deze gegevens in handen vallen van een aanvaller. EXFS Vault maakt gebruik van versleuteling bij data in-flight en in-rest.
  • Offsite-opslag: Het is belangrijk dat back-ups worden opgeslagen op een veilige locatie buiten de hoofdlocatie van de organisatie om te voorkomen dat deze gegevens verloren gaan bij een incident op de hoofdlocatie. EXFS Vault repliceert data via separate Out-Of-Band verbindingen en realiseert hierdoor een dual-airgap architectuur.
  • Toegangscontrole: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de back-ups. EXFS Vault heeft meerdere lagen van veiligheid om toegang veilig te kunnen verlenen aan hiervoor geautoriseerde personen.
  • Testen: Het is belangrijk om regelmatig de back-ups te testen om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden hersteld in geval van een incident. EXFS Vault controleert data op basis van anomalie detectie, bestand/folder/volume en volledige VM scanning op malware.

EXFS Vault werkt volgens het NIST-framework en is essentieel voor organisaties die hun cybersecurity-risico’s willen beperken. Door regelmatig data in EXFS Vault te brengen, deze te versleutelen, op te slaan (met als optie DCS of een offsite-locatie), toegangscontrole te reguleren en regelmatig te testen, kunnen organisaties ervoor zorgen dat ze hun gegevens kunnen herstellen in geval van een incident.

Contact

Vragen over EXFS, onze dienstverlening en/of andere oplossingen? Neem contact met ons op via telefoon of email en wij reageren zo snel mogelijk. Je kan ook het formulier invullen zodat wij contact op kunnen nemen.

+31(0) 85 0653 250

De Vriesstraat 38 | 3261 PC | Oud-Beijerland | NL

info@alkum.nl